Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Matthew Sweets & Susanna Hoffs

Exakt 20 år efter sommaren då Bangles toppade svenska hitlistan med ”Eternal flame” fortsätter Susanna Hoffs sin nya karriär som coverartist tillsammans med lo-fi-favoriten Matthew Sweet. Första ”Under the covers”-plattan för tre år sedan tog upp 60-talet och nu handlar det om 70-talet.
Vi snackar väntade låtar som Carly Simons ”You’re so vain” och ”All the young dudes” med Mott the Hoople, men också för svenska öron mer oväntade, som Todd Rundgrens kultklassiker ”It’s me”.
Det är habilt, bra och fint, men i dessa tider då hela rockhistorien finns ett knapptryck bort måste man komma med något mer än nästan bokstavstrogna coverversioner - inklusive mandolinsolot i Rod Stewarts ”Maggie May”. Hoffs och Sweet kommer inte med så mycket nytt. Knappt någon av dessa versioner slår originalet.