Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mattias en av alla som får gå från Sandvik

I dag börjar alla 460 metallare som förlorar jobbet på Sandvik få sina uppsägningsbesked.
Gävlebon Mattias Wiklöf kallades in till chefen klockan nio i morse.
– Det var ganska väntat att jag skulle bli uppsagd, men jag hade ändå hoppats in i det sista, säger han.

Annons

Mattias Wiklöf, 29, jobbar som operatör på trådavdelningen på Sandvik Materials Technology, SMT. Det har han gjort i sammanlagt tre och ett halvt år nu, och han trivs bra med sitt arbete.
Men i morse kom det dystra beskedet. Han och hans kollegor kallades in en och en till chefen.
Mattias Wiklöf fick veta att han inte längre har något jobb att gå till efter den 14 juli.
– Det känns förstås tungt, men samtidigt var det ganska väntat. Det har snackats om varslen i flera månader nu och eftersom jag inte jobbat så länge på Sandvik står jag långt ner på LAS-listan. Jag kan faktiskt tycka att det är skönt att äntligen ha fått ett besked så att jag kan koncentrera mig på att hitta ett nytt jobb, säger han.
Efter uppsägningsbeskedet fick de anställda som ville ta ledigt resten av dagen.
– Jag åker in till Gävle nu och träffar en vän. Det känns skönt att inte behöva vara på jobbet. Det skulle nog bli mycket snack om uppsägningarna och många skulle nog ha svårt för att jobba. Mina tankar går särskilt till dem som har familj, hus och lån. För dem måste det kännas mycket värre än för mig, säger Mattias Wiklöf.
Precis som alla andra som sägs upp har han nu blivit kallad till en träff med den privata arbetsförmedlingen KFG på LOK-center i Sandviken nästa vecka. Där ska de varslade få hjälp och stöd att komma tillbaka till arbetsmarknaden.