Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mc-män åtalas för seriebrott

Nu åtalas den mc-kriminella 37-åring som polisen prejade av vägen i oktober och hans 26-årige kumpan som försökte köra på poliser i Fagersta.

Den 37-årige Sandvikenbon som, tillsammans med den förre Solidosledaren, varit tongivande i Gästriklands mc-kriminella kretsar sedan mitten av 00-talet åtalas på flera punkter tillsammans med sin 26-årige kumpan.

Det var natten till den 12 oktober som Gävlepolisen prejade honom av vägen i en stulen BMW. Tillsammans med 26-åringen åtalas han därför för tillgrepp av fortskaffningsmedel och för grovt vapenbrott eftersom en hagelbössa med avsågade pipor förvarades i bagageutrymmet.

Den 37-årige mannen åtalas även för olovlig körning, rattfylleri, narkotikabrott och grov vårdslöshet i trafik eftersom han hög på amfetamin ska ha kört förbi ett antal rödljus i hög hastighet i centrala Gävle innan han greps.

Genom upptagning från övervakningskameror kunde man se att 26-åringen färdades med 37-åringen i bilen. Han anhölls i sin frånvaro och efterlystes.

Den 26-årige mannen är hemmahörande i Fagersta där han är provmedlem i No Surrender som är en supporterklubb till Bandidos. Det var även i Fagersta som han greps efter en vild biljakt med Västmanlandspolisen den 9 november. Den påverkade 26-åringen ska ha kommit upp i 130 kilometer i timmen på en 70-sträcka, ha kört i fel körfält och ha korsat cykel- och gångbanor så att människor blev tvungna att slänga sig åt sidan för att inte bli påkörda.

Han färdades i en stulen bil som körde på en polisbil med. Han ska även ha försökt köra över en polisman vid en vägspärr. Han åtalas därför för tillgrepp av fortskaffningsmedel, olovlig körning, rattfylleri, narkotikabrott, grov vårdslöshet i trafik och försök till grov misshandel.