Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Med benen som en kringla

Jag sitter på golvet och skriver detta. På en liten matta. Jag har en lös och ledig haremsbyxa på mig så det ser ut som att det är jag som ska återföda Messias. Utan snarlik klädsel är det som komma skall en omöjlighet.

Var snäll och häng med lite här nu. Sätt dig bekvämt på en liten matta du också, med benen i skräddarställning, var rak i ryggen men samtidigt avslappnad. Andas. Öppna upp. Fortsätt ha benen som en kringla och liksom luta dig framåt så du kommer upp på båda knäna, stöd dig på handflatorna och håll armarna raka. Trassla ut benen, nu står du på alla fyra men ska nu sätta i tårna i golvet så du står på alla fyra på händer och fötter, rumpan ordentligt i vädret. Andas.

Kliv fram med fötterna och placera dem mellan händerna och res dig upp och gör en solhälsning. Andas. Öppna upp. Sedan böjer du dig ner och tar tag i fötterna eller åtminstone så långt ner på benen som möjligt.

Du vet att du är en stjärna när du till sist klarar att kila in handflatorna under fötterna.

Andas. Nu sätter du händerna på den lilla mattan igen, händerna ska placeras i axelbredd, tassa bakåt med fötterna tills du står på alla fyra med ändalykten i vädret igen, försök pressa ner hälarna i golvet, du gör nu hunden. Andas.

Lite mjukt och smidigt sätter du till exempel vänster ben framåt så det blir en nittiogradig vinkel ut från kroppen. Det andra benet är rakt bakåt och vilar på ovansidan av foten. På benet i vinkel vilar du nu vänster armbåge på låret. Andas.

Och nu! Nu tar du armen som vilar mot knät och sträcker ut den rakt ut i samma vinkel som den andra armen. Och just det, andas.

Här är fallrisken stor, lycka till. Nu ramlar du efter bästa förmåga tillbaka till hundpositionen, så mjukt och graciöst som möjligt. Andas. Njuter du?

Nästa toppenrörelse, ta du ett ben, till exempel det högra och dra låret mot magen, vinkla smalbenet åt vänster och glid sakta ner så du ligger på det i hopvikta benet. Vänster ben är rakt bakåt. Luta dig framåt och ta stöd på armbågarna. Så där ja.

Det du kanske just provat är obekvämt och trist men håller du på så här regelbundet blir du en bättre människa, Madonna gör så här hela tiden, jag är rädd för Madonna, jag är rädd för alla människor utan underhudsfett!

Det är i alla fall populärt, folk traskar i väg med sin i hoprullade matta. Skratta inte om du ramlar, det får man inte, du måste se ut som du vet en hemlighet som ingen annan vet.

Jag har ingen aning om vad öppna upp betyder. Jag förstod aldrig vilken rörelse som var solhälsningen. Däremot är jag helt säker, sådan där jävla yoga blir det aldrig mer och de som säger att det är så himla fantastiskt, de ljuger!

TITTI SCHULTZ