Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Med chans till fem miljoner

I morgon kan Veronica Wallbäcks från Sandviken bli miljonär. Hon skrapar då trisslott i Nyhetsmorgon på TV 4. Högsta vinsten är fem miljoner kronor.

I februari köpte makarna Veronica och Åke Wallbäcks tre trisslotter på Maxi Ica i Sandviken. De satte sig och fikade medan deras tre barn skrapade lotterna.

En av lotterna gav en vinst på 50 kronor, den andra ingenting.

När äldste sonen Filip skrapat sista lotten sprang han till Åke och sa: ”Titta pappa, jag har vunnit 25 kronor”.

Och mycket riktigt stod det 25 kronor vid tre ställen där han skrapat. Men märkligt nog var siffrorna inramade av TV-rutor.

Det var när Åke skulle hämta ut nya lotter för vinsten som de märkte att något inte stämde. Maskinen som inregistrerar vinsterna reagerade på ett märkligt sätt.

Plötsligt förstod personalen att TV-rutorna på lotten innebar att paret skulle få åka till Stockholm och skrapa en trisslott i direktsändning – med chansen att vinna fem miljoner kronor.

– Det var lite skakigt, ingen visste exakt vad som skulle göras, berättar Veronica.

Senare tog hon och Åke kontakt med Svenska Spel och fick förklarat vad som väntade.

– Då kändes det lite coolt, säger Åke.

Paret åker till Stockholm i dag och får bo på Hotell Scandic Park.

I morgon klockan 10.30 är Veronica med i Nyhetsmorgon på TV 4 och skrapar lotten som ger minst 50 000 och högst fem miljoner kronor i vinst.

Om de blir miljonärer tänker de främst betala skulder, renovera huset, göra en resa och eventuellt köpa en egen ridhäst.

Tidigare har de bara vunnit 75 och 50 kronor.

– Vi är såna som aldrig vinner, säger Veronica.