Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Med realistiska ögon sett – ingens röst är fel, vi är bara olika

Väldigt många människor har svårt att förstå hur man kan rösta på SD. Signaturen Å. A. den 6/11 säger att "SD har en ledare som uttrycker att det är skillnad på människor, har åsikter om abortfrågor, svenskhet och så vidare. Listan kan göras lång".

Då undrar jag följande: Alla människor är individer, vi bor i olika länder, pratar olika språk, tänker och tycker olika, lever olika, vill olika och så vidare. Då förstår jag inte varför så många absolut till varje pris ska göra oss lika.

Visst, alla har samma värde, men alla kan inte bli svenskar och jag skulle inte kunna bli engelsman eller arab eller afrikan eller finne heller. Enligt mig.

Samma sak som att vem som helst inte kan bli kock, läkare eller vårdbiträde. vi är olika och det märks. Det ska märkas.

Då har vi en realistisk syn på varandra och samhället kan vi börja acceptera varandras olikheter och låta oss vara olika. Men vi själva måste också se oss för vad vi är. Människor är en flockvarelse som följer varandra. Ju fler som tycker och gör lika desto tryggare och lättare.

Huvudsaken verkar vara att alla gör lika. När någon bryter mönstret måste vi börja tänka själv och då blir det jobbigt, för då kanske man kommer fram till att man tänker på ett sätt som inte flocken gör. Då hamnar man lite utanför och hamnar man utanför måste man vara stark.

Vi röstar i detta land för att alla ska få välja. Allas vilja kan inte råda, men det betyder inte att minoriteten har fel och att majoriteten har rätt. Ingens röst är fel. Vi är bara olika.

Realistisk realist

Se hur regeringsförhandlingarna har gått – inte särskilt bra utan SD

Jag kan inte samarbeta med människor som gör skillnad på människor – kan du?

Mer läsning: Sverige står inte vid ruinens brant

Vad är det för trams att SD är mobbade?

Nej, SD är inte ett demokratiskt parti

Kort sagt om missiler, Kastets skola, valet, Systembolaget och regionen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare