Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Med viktiga uppgifter i Kina

Såg i GD att en delegation från Gävle skall resa till Kina för att skriva under ett avtal om en kinesisk professur vid Högskolan i Gävle. Nästan 40 personer reser på alla glada skattebetalares bekostnad. Det är vi värda med tanke på allt hårt arbete de här personerna lägger ner! Var och en av dem har säkert en viktig uppgift i Kina. Några reser också på egen bekostnad, ryktas det. Då blir vi ännu gladare!

Per Johansson, kommunalråd som bor på Norrlandet, passar på att kolla kinesiska avloppssystem för att se om det finns något billigt att ta med till Norrlandet.

Beryl Lunder marknadsför konserthuset så att det förhoppningsvis kan bli lite publik!

Örjan Hansers berättar storögt om att Symfoniorkestern kostar lika mycket som 50-100 lärartjänster.

Tomas Nylund, Gästrike Återvinnare, passar på att rota även i kinesernas sopor så att han kan jämföra med det han rotat fram i Gävlebornas sopsäckar.

Eddie Larsson och Fredrik Ekberg är de som kommer att leda gruppen på rätt väg i Kina, vana som de är från avdelningen för geografisk information.

Elisabeth Jonsson kan berätta om hur tjänstemän kan göra gemensam sak med styrande politiker och hjälpa till i valarbetet.

Ann-Margret Knapp hoppas få praktisk erfarenhet av kinesisk sjukvård. Den lär vara mer effektiv än landstingets så det skulle kunna bli väldigt bra för oss!

Johan Bång kan berätta hur duktig han är på att ordna bidrag till olika kuriösa verksamheter, han har till och med fått pris för det! Han biträds förtjänstfullt av Micke Kedbäck och Therese Öhman.

Stefan Klahr är med för att tolka, antar jag.

Övriga är med för att hålla reda på eller hålla i pennan vid påskriften av avtalet.

Märkligt att det räcker med en delegation på bara 40 personer! Minst hundra borde man väl ha kunnat få ihop i alla fall? Helst några som också kunde ha studerat andra problem som vi har, lärartäthet i skola och förskola, skolmat, vårdköer, köer till äldreboende, städning av offentliga lokaler – särskilt sjukhus, potthål i gatorna med mera.

Det finns ju så många andra framstående personer som borde ha fått delta. Vi saknar namn som David Eldrot, som kunde ha studerat asfalt, Inger Källgren Sawela, duktig på att leka styrande politiker i Gävle, med flera.

Vi ser fram mot en fullödig rapport när den här gruppen kommer tillbaka!

Två glada pensionärer

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare