Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Medborgarförslag har blivit medborgarlöften i Hofors

/

I somras genomfördes ett hundratal intervjuer för hur se hur allmänheten ser på polisen och kommunernas arbete.
Nu har polisen och Hofors kommun skrivit under medborgarförslagen – som därmed blir medborgarlöften.

Annons

Hofors kommun skriver på sin hemsida att "Medborgarlöften är en del av den nya nationella Polismyndigheten, som trädde i kraft efter nyår och syftet är att stärka samverkan med kommunerna och dialogen med medborgarna, för att jobba med lokala problembilder."

Genom ett hundratals intervjuer tidigare i somras åskådliggjordes vilka problemområden de olika kommunerna i Gävleborgs län hade.

I Sandviken behövdes det läggas fokus på ungdomars trygghet, trafikproblemen i Ockelbo, utelivet i Gävle och drogproblematiken i Hofors.

I Sandviken och Ockelbo har medborgarlöftena redan skrivits under och under onsdagen skrev kommunstyrelsens ordförande i Hofors kommun, Marie-Louise Dangardt och chefen för lokalpolisområdet i Gästrikland, John Köhler, på löftena för Hofors kommun.

I medborgarlöftet lovas att det kommer läggas fokus på drogproblematiken i kommunen, då främst bland yngre.

– Vi har sedan flera år ett gott samarbete med Hofors kommun och vi ser också att brottsligheten minskar. Jag ser därför medborgarlöftena som en naturlig vidareutveckling av våra befintliga samverkansöverenskommelser, säger John Köhler, lokalpolisområdeschef i Gästrikland till polisens hemsida.

Förutom droganvändningen bland unga kommer man även att jobba för en ökad trafiksäkerhet.

Annons