Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Medellön för Knapp

Ann-Margret Knapps lön ger henne en mittenplacering i landstingrådens löneliga.

Det är nyhetsbyrån Siren som listar lönerna för styrande politiker i landstingen.

Ann-Margret Knapps, S, 54 500 kronor i månaden, samma lön som riksdagsledamöterna har, placerar henne på en delad 21:a plats tillsammans med landstingsråd i Uppsala och Dalarna.
Mest tjänar landstingsrådet Catharina Elmsäter Svärd, M, i Stockholm med 106 400 kronor och i botten på löneligan återfinns Sörmland där Ylva G Karlsson, MP, tjänar 40 875 kronor.
Landstingsstyrelsen i Gävleborg tvistade om nya arvoden i våras. När fyra landstingsråd blev fem med den nya majoriteten ökade lönekostnaden med en halv miljon kronor om året. Landstingsråden tjänar nu mellan 54 500 kronor och 32 700 kronor i månaden. Oppositionsråden ville i samma veva ha den löneförhöjning som föreslagits tidigare, med hänvisning till att de fått större ansvar sedan hälso- och sjukvårdsnämnden lades ner. Majoriteten röstade dock för att de även fortsättningsvis ska få 45 procent av riksdagslön.