Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Medellön för Knapp

Ann-Margret Knapps lön ger henne en mittenplacering i landstingrådens löneliga.

Det är nyhetsbyrån Siren som listar lönerna för styrande politiker i landstingen.

Annons

Ann-Margret Knapps, S, 54 500 kronor i månaden, samma lön som riksdagsledamöterna har, placerar henne på en delad 21:a plats tillsammans med landstingsråd i Uppsala och Dalarna.
Mest tjänar landstingsrådet Catharina Elmsäter Svärd, M, i Stockholm med 106 400 kronor och i botten på löneligan återfinns Sörmland där Ylva G Karlsson, MP, tjänar 40 875 kronor.
Landstingsstyrelsen i Gävleborg tvistade om nya arvoden i våras. När fyra landstingsråd blev fem med den nya majoriteten ökade lönekostnaden med en halv miljon kronor om året. Landstingsråden tjänar nu mellan 54 500 kronor och 32 700 kronor i månaden. Oppositionsråden ville i samma veva ha den löneförhöjning som föreslagits tidigare, med hänvisning till att de fått större ansvar sedan hälso- och sjukvårdsnämnden lades ner. Majoriteten röstade dock för att de även fortsättningsvis ska få 45 procent av riksdagslön.