Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Megaloppisen har kommit för att stanna

Lördag blev en bra dag, många besökare och försäljare. Men söndagen en besvikelse med få besökare och försäljare.

– Missen är att loppisen inte annonserats rejält, säger Ronny Larsén som sålde för första gången.

I år var det andra året som Göransson Arena ordnade megaloppis. Här finns 8 000 kvadratmeter att breda ut sig på. Förra året drog loppisen mycket folk och i år strömmade många till på lördag. Då fanns 100 försäljare på plats.

– Det har gått hyfsat bra, säger Agneta Jansson.

Det här var hennes tredje loppis i år och det brukar bli mellan fem och tio under säsongen. Hon ska också vara med på ett par antikmässor i Dalarna, både i Mora och Orsa. Inte minst för det ger tillfälle att träffa en massa trevliga människor. Och gamla saker är hennes grej.

– Jag började med porslin som tonåring, säger hon.

Årets första loppisbesök gjorde Jonna Holm och Shogy Sjögren. De fyndade vinylskivor och köpte både Jimi Cliff och Pink Floyd. De ser fram emot fler loppisbesök och så marknaderna.

– Vi ska åtminstone åka till Rättviks marknad, säger Jonna Holm.

Venke Yaman, eventansvarig vid Göransson Arena, ger de som klagar på dålig marknadsföring rätt. Hon uppger att ändå var det betydligt fler besökare i år. Och årets Megaloppis blir inte det sista, samma helg nästa år är den tillbaka.

– Då ska vi marknadsföra den rejält, för den har förutsättningar att bli riktigt bra här i arenan, säger hon.

”Missen är att loppisen inte annonserats rejält.”

Ronny Larsén,

var inte nöjd med marknadsföringen