Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Melodifestival under utredning

Delfinaler i Melodifestivalen är eftertraktade och nu ska Sandvikens kommun utreda om det finns möjlighet att förlägga en delfinal i Sandviken.

I år har Sandviken kommit i ropet sedan Marlena Ernman, bördig från Sandviken, vann årets melodifestivalfinal. Samtidigt kommer Sandviken att få en jättearena när Göransson Arena står klar. Stor nog för att klara så stora arrangemang som en delfinal.

Nu ska kommunens informationschef i samarbete med arenans vd, Maya Ohlsson utreda vilka förutsättningar som finns för Sandviken att begära en delfinal. Ett arrangemang som är förenat med kostnader, där bara avtalskostnaden ligger på en halv miljon.

Det är i nuläget oklart om det finns tekniska förutsättningar, om takkonstruktionen i arenan klarar de tyngder som arrangemanget medför.

Det saknades inte skeptiker bland kommunstyrelsens ledamöter när frågan diskuterades. Aage Hansen, NO, påpekade att det kostar en miljon innan den första tonen.

– Jag ser fram emot en utredning som vi får avslå, sa han.

En färdig utredning ska ligga klar till kommunstyrelsens sammanträde den 26 maj.