Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

... men IFK fick ingen hjälp från Valbo

Valbodamerna gjorde en bra match borta mot serieledarna Bälingetrollen på lördagen. 0–0 i halvtid och hopp om poäng.
Men det höll inte hela vägen och Uppsalagänget vann med 2–0, och behåller det knappa försprånget i tabellen.

– Det var två bra lag som möttes i dag, synd att vi inte knep en poäng, sammanfattar Valbotränaren Per-Arne Persson lite besviket.

Efter två raka segrar och en rejäl uppryckning efter den dåliga säsongsstarten av Valbo FF var det dags för bortamatch mot serielededande Bälingetrollen på lördagseftermiddagen. Första halvleken slutar mållös efter att båda lagen spelat bra fotboll i ett högt tempo. Hoppet om en poäng levde i halvtid och samtidigt var resultatet en liten hjälpande hand till IFK Gävle.

Bälingetrollen gjorde det viktiga första målet i matchen endast två minuter in på andra halvleken. Väldigt tungt för Valbo att få ett mål i baken direkt. Men det bra spelet fortsatte ändå men när 2–0 slank in med halvtimmen kvar så släcktes hoppet om poäng för Valbo. .

– Det är väldigt synd att vi släpper in mål direkt i inledningen av andra, det var psykologiskt viktigt för dom, säger Per-Arne Persson.

IFK Gävle fick ingen hjälp av Valbo, och nu möts de i ett hett derby på Åbyvallen på onsdag.

BÄLINGETROLLEN-VALBO 2–0 (0–0)

Målen: 1–0 (47) Jenny Jansson, 2–0 (62) Alexandra Höglund.

Bäst i Valbo: Anna Westelius