Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Men motsägarna blev inte särskilt imponerade

GÄVLE
Det är svårt att säga vad som är nejsidans starkaste argument, tycker Patrik Öbrink, c, sedan han lyssnat på Inger Schörlings tal på Stortorget på onsdagen.

Medan alla andra som engagerat sig i jakampanjen i Gävle strömmat till Rådhustorget för att lyssna på statsministern står Patrik Öbrink kvar och passar ja-tältet på Stortorget. Därmed hör han också EU-parlamentarikern Inger Schörlings tal.
- Hennes bästa argument för nej är nog att makten över räntan flyttas till Europeiska centralbanken. Jag tycker inte att det spelar så stor roll, för jag tycker att penningpolitiken ändå är ett trubbigt vapen. Man ser på Japan som inte kunnat ta sig ur sin kris att det inte hjälper att man har en egen valuta och egen räntepolitik.
- Men känslomässigt är det ju en stor förändring, säger han.
Ett dåligt argument för att säga nej är demokratiargumentet, menar Patrik Öbrink: - Riksbanken har ju inget med demokrati att göra. Där har varken politiker eller medborgare något att säga till om, säger han.
- Sedan borde hon sagt något om utanförskapet. Om fyra fem år är det bara vi och Ryssland som inte är med .
Patrik Öbrink, som har politiska uppdrag för centern i landstingspolitiken, jobbar de här veckorna med jakampanjen fyra fem timmar varje dag. Han hinner höra många som argumenterar för och emot EMU.
- Debatterna är så där. Jag tycker det blir för mycket ekonomi. Jag tror inte att folk är så intresserade av nationalekonomi, säger han.
INGEGERD SÖRGARD