Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

...men nya talanger letar han ändå

Sex ungdomar från Kulturskolan i Gävle fick i går visa sina färdigheter på piano för Robert Wells, timmarna före hans konsert i konserthuset. För ungdomarna hägrade också chansen att få spela under Rhapsody in Rock i Dalhalla till sommaren.

– Han vill leta upp nya förmågor och uppmuntra alla att fortsätta spela, berättar turnéledaren Mia Berglund, som satt med under gårdagens audition med ungdomarna.

Gustav Larsson från Gävle hade bestämt att han skulle spela Stenhammars fantasi nummer 1 i H-moll, ett favoritstycke, och han skulle direkt tacka ja till att spela i Dalhalla.

Och någon övertalning att fortsätta spela piano behövs inte i hans fall. Efter gymnasiet blir det en satsning på att komma in på någon musikhögskola.

– Min musiklärare berättade att det fanns chans att få spela för Robert Wells. Det är en rolig grej, att få höra vad han tycker, sa Gustav Larsson innan det blev hans tur att få spela upp.

Under turnén till 20 städer ger Robert Wells ett 50-tal ungdomar chans till en personlig träff, där han lyssnar och ger goda råd till var och en. Någon eller några av dem kommer att få spela i Dalhalla till sommaren.

– Det är inte den som spelar snabbast eller är mest tekniskt fingerfärdig som får chansen. Det handlar mer om kärleken till musiken, säger Mia Berglund.