Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Men sen hamnade Theresa på sjukhus igen

/

Det är tvära kast mellan lycka och oro i en riskgraviditet, som den som Theresas och Mattias går igenom. Dagen efter det mysiga fikat lades ­Theresa akut in på sjukhus. Hon hade en propp i lungan. Proppar är orsaken till hennes 15 missfall.

Annons

Samma dag som fikaträffen på Java fick hon beskedet att hon måste tillbaka till sjukhuset efter en kontroll. Hennes lungor såg inte alls bra ut.

– Men då var jag inte så orolig. Alla mina värden har varit så otroligt bra under hela graviditeten. Dessutom kände jag mig så pigg. Jag tänkte att så länge det bara är mig det är fel på och inte bebisen så är det väl ingen fara. Jag klarar mig alltid.

Hon och Mattias åkte till sjukhuset och Theresa gjorde en isotopröntgen. Hon fick sen åka hem i väntan på resultatet.

– Vi hade hunnit nästan till Skutskär när de ringde från akutmottagningen. De sa att det vara bara att vända om, jag hade en propp i lungan. Jag hamnade först på akuten och sen på hjärtintensiven. De var rädd för nya proppar i navelsträngen eller moderkakan, berättar hon.

Först då insåg hon allvaret.

– Under hela onsdagen var jag riktigt rädd. Jag ville träffa nån från förlossningen och det fick jag – till slut. Jag fick vänta många timmar och höll på att bryta ihop innan de kom. Sen var de helt enormt bra. De lyssnade på navelsträngen och barnets hjärta. Jag sa att jag ville ha nån som är här med mig varje dag. Och det har de varit.

Theresa skrevs ut på torsdagen för att man trodde att proppen var upplöst men på fredagen var hon tillbaka på sjukhuset och där är hon kvar. Dosen av den blodförtunnande medicinen hon tar varje dag, Fragmin, har femdubblats. Hon känner sig trygg igen.

– Läkarna här samarbetar också med Karolinska sjukhuset i mitt fall, eftersom det är så speciellt. Och kontrollerna är varannan vecka nu. Så det känns bra, att de har koll.

– Det har varit jobbigt för Mattias. Han har oroat sig så att han knappt har kunnat jobba. Jag har tvingat honom att göra ett inlägg på min blogg eftersom jag brukar skriva så ofta där och det är så många som läser den.

Mer läsning

Annons