Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mental kortslutning

Annons

Mackmyra Whisky lättar ankar vid Marinfestivalen och erbjuder annorlunda whiskyupplevelser för livsnjutare och nytänkare, kan man läsa i reklambladet för marinfesten som följde Gefle Dagblad måndagen den 3 augusti. ”Nytänkare”, var får bakåtsträvarna alla tokerier från?

Alkohol och båtliv är knappast något nytt och hör heller inte ihop i vårt moderna folkhälsosamhälle. Men Mackmyra Whiskys hör heller inte dit och har ju inget samhällsansvar.

Men kommunledningen borde ändå haft förstånd att inte släppa in dessa samhällssabotörer i en tänkt seriös marinfestival. Tydligen är det inte så lätt, att hålla de små grå under kontroll, om man älskar fest och alkohol samt har goda vänrelationer med sprittillverkare.

Att kommunfullmäktige tagit flera beslut om en återhållsam alkoholpolitik, där kommunens uppgift är att begränsa utbud och konsumtion av alkoholdrycker, bekommer inte kommunalråden. Det är ju ingen som protesterar mot deras alkoholglorifiering.

Nu ska Gävle placeras på kartan som sjöfylleristaden och därmed jämnt. Kan man förvänta sig att nästa projekt blir en bilfestival tillsammans med Mackmyra Whisky och krögarna?

Olle Nilsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare