Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Metall vill att Sandvik satsar internt

/
  • ”Sandvik har en möjlighet att gå före och bli stilbildande”, säger Tomas Kärnström, huvudskyddsombud och arbetstagarrepresentant i koncernstyrelsen. Han får medhåll av Bo Boström, ordförande i IF Metalls koncernfack på Sandvik.

IF Metall-facket på Sandvik vill att företaget lägger 100 miljoner kronor i ett separat utvecklingsbolag för framtidens arbetskraft. Men satsningen kräver att aktieutdelningen sänks med tio öre.

Annons

Idén lanseras av Bo Boström och Tomas Kärnström, ordförande i IF Metalls koncernfack på Sandvik respektive huvudskyddsombud och arbetstagarrepresentant i koncernstyrelsen.

Tanken är inte ny och liknande upplägg har testats tidigare men när 180 visstidsanställda, främst ungdomar, fick gå hem under december och i januari har frågan aktualiserats igen.

Fackets lösning för Sandvik handlar i stora drag om att samla ung kompetens i ett separat bolag, ett bolag som står fritt från affärsområdeschefernas resultatansvar och som därför kan stå starkt när det behövs som mest.

Meningen är att Sandvik inte ska förlora kompetens när det blir en nedgång och att de anställda får en tryggare situation med större utvecklingsmöjligheter.

2007 drogs ett kompetensutvecklingsprojekt igång på Sandvik Materials Technology, SMT, men eftersom det ingick i den verksamhet som dåvarande verkställande direktören Peter Gossas hade resultatansvar för så lades satsningen paradoxalt nog ner när nedgången kom 2008–2009.

Nu menar Bo Boström och Tomas Kärnström att det är dags att föra en ”filosofisk diskussion” med Sandviks ägare om kompetensförsörjningsfrågan.

– Alla vet att det här är en temporär situation och att vi kommer att få brist på arbetskraft, säger Bo Boström.

Men tiden är knapp. De knappt 200 ungdomar som precis slutat kan snart vara förlorade för gott för Sandvik om inget görs, enligt Boström och Kärnström. Det handlar också om att lära av tidigare misstag.

De säger att det som hände 2008–2009 med massvarsel och därpå följande ”virrvarr” aldrig får inträffa igen på det i övrigt så välskötta företaget.

Vid eventuella nya upp- och nedgångar i framtiden är meningen, enligt den modell som gäller nu, att uthyrningsföretag ska hjälpa Sandvik att parera med arbetskraft.

– Men det tror jag inte att de skulle klara. Vi jobbar med långa förädlingskedjor och det tar tid att lära upp personal, säger Bo Boström, som menar att människorna i företaget måste börja likställas med maskinerna, i alla fall i ett avseende.

– Koncernstyrelsen tar de stora investeringsbesluten och de borde också kunna betrakta den här fina arbetskraften som en investering.

Uträkningen är att en sänkning av aktieutdelningen med 10 öre skulle frigöra 100 miljoner kronor årligen till kompetensutvecklingsbolaget.

I det första skedet skulle bolaget samla de anställda som annars skulle ha förlorat jobbet. Då kunde den interna upplärningen fortsätta med följd att Sandvik stod bättre rustat än sina konkurrenter när behovet av arbetskraft ökade igen.

I nästa skede är tanken att även nyrekryteringen kan ske via bolaget.

– Sandvik har en möjlighet att gå före och bli stilbildande när det gäller det här, säger Tomas Kärnström.

Sandviks styrelse har föreslagit att aktieutdelningen höjs från tre kronor per aktie till 3:25. Beslutet tas av årsstämman i maj.

GD har utan framgång sökt styrelseordföranden Anders Nyrén.

Mer läsning

Annons