Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mia och Klara för sista gången?

Mia och Klara är tillbaka med en andra säsong av sin självbetitlade succéserie. Men under året går komikerduon skilda vägar.

– Jag jobbar med en föreställning baserad på min blogg, avslöjar Mia Skäringer.

Mia Skäringer och Klara Zimmergren var två av 2008 års mest hyllade TV-profiler. Komediserien ”Mia och Klara” vann fans i alla ålderskategorier och på Kristallengalan i höstas belönades tjejerna med årets humorpris.

Detta till trots har de just nu inget större sug efter att vidareutveckla sina populära rollkaraktärer Gulletussan, Tabita, Rolle och Viveka Andebratt. När ”Mia och Klara säsong 2” drar i gång i SVT i kväll har de i stället siktet inställt på nya, enskilda, projekt.

– Vi drömmer om att skriva en allvarlig dramaserie ihop, att brotta oss ut ur komikerfacket. Men för att lyckas med det måste vi vara ifrån varandra något år. Vi behöver skaffa oss andra referensramar, säger Mia Skäringer.

Någon del tre av ”Mia och Klara” är alltså inte planerad i nuläget. De närmaste månaderna ska Klara Zimmergren jobba på en långfilm, medan Mia Skäringer skriver manus till en föreställning med utgångspunkt i hennes uppmärksammade blogg.

Det var på tidningen Mamas webbplats som fembarnsmamman från Kristinehamn i början av förra året började dela med sig till läsarna av sina allra mest personliga betraktelser.

Bloggen lades ner efter tre månader, återuppstod i höstas och gick åter i graven för bara en vecka sedan.

– Jag förstår att det verkar konstigt, men jag kan inte fortsätta skriva som jag gör om jag inte får vara i fred emellanåt. Jag låter människor få veta väldigt mycket om mig, och det kan så klart bli påfrestande, säger hon.

Varför gör du det?

– För att visa upp en annan bild av kvinnan, ett alternativ till den tillrättalagda mamman med det stora leendet. Och det är väl därför folk har tyckt om den. Det har varit något annat än julbak med Pernilla Wahlgren.

Är syftet med föreställningen detsamma?

– Ja, det blir en Gardellinspirerad höstturné för dem som bloggen har betytt något för. Jag ska sjunga! tillkännager Mia Skäringer stolt.

Ninna Prage

TT Spektra