Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Michael Jacksons far blir utan arv

Michael Jacksons sista testamente har dykt upp. Testamentet från 2002 delar upp stjärnans tillgångar mellan hans mamma, de tre barnen och välgörenhet. Fadern Joe Jackson blir utan.

Ett testamente från 2002, som tros vara Michael Jacksons sista, kan komma att lämnas in till domstol på torsdagen, skriver Wall Street Journal.

Testamentet delar upp popstjärnans tillgångar och tillhörigheter mellan hans mamma Katherine, de tre barnen Paris, 11, Prince Michael, 12, och Prince Michael II, 7 samt välgörande ändamål. Jacksons pappa Joe uppges inte finnas med i testamentet och det spekuleras i om det beror på den psykiska och fysiska misshandel Michael som liten utsattes för av sin far.

Det är oklart vad det står om barnens vårdnad i testamentet, men på måndagen inleddes de juridiska turerna kring Michael Jacksons död, och det blir Katherine Jackson som får den tillfälliga vårdnaden om barnen, skriver CNN.

Beslutet gäller tills vidare. Samma domare i Los Angeles högsta domstol beslutade också att hon blir tillfällig förvaltare av hans tillgångar.

Det har spekulerats i om Michael Jackson, med sin sviktande hälsa, verkligen var kapabel att genomföra de 50 konserter som planerats i London i sommar, de konserter som skulle bli hans farväl till publiken. Men nu väntas nya liveinspelningar ta död på ryktena – konsertarrangören AEG live har filmat och fotograferat de långt gångna repetitionerna inför comebacken, skriver Hollywood Reporter. Det finns över 100 timmar inspelad film med en repeterande och dansande Jackson, filmade så sent som bara dagar före stjärnans plötsliga död.

Vad som kommer att hända med inspelningarna är oklart, men det uppges finnas tillräckligt mycket material för både en och två postuma livealbum. Det skulle kunna inbringa en hel del pengar efter stjärnans död.

Michael Jackson uppskattas ha sålt 750 miljoner skivor som inbringat motsvarande sex miljarder kronor och hans musikkatalog, som han ägde ihop med Sony, sägs vara värd åtta miljarder kronor.

Enligt Wall Street Journal hade Michael Jackson dock skulder på ungefär fyra miljarder kronor när han avled.

De fans som i förväg köpt biljetter till avskedskonserterna via godkända återförsäljare får pengarna tillbaka.

Men AEG meddelade på tisdagen att det också finns möjlighet att hämta ut och behålla originalbiljetterna som samlarobjekt, eftersom de är designade av Jackson själv, skriver BBC. De drygt 800 000 fans som har biljetter har fram till den 14 augusti på sig att hämta ut de blivande samlarobjekten.

När och var Michael Jackson kommer att begravas är inte känt, men familjen har indikerat att de vill invänta resultatet av den andra obduktion som gjorts av popikonens kropp, vilket kan dröja ytterligare veckor.