Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mike Granditskys nya "A Clockwork Orange"-inspirerade musikvideo är här

Gävlesonen Mike Granditskys nya musikvideo "Speed Street" är ute nu. Den är inspelad i samma tunnel i London som förekommer i en scen i kultfilmen "A Clockwork Orange".

"Can you spare some cutter, me brothers?". Så lyder frågan om att avvara några slantar, som en irländsk alkoholist snällt ställer till Alex och hans tre "drogisar" (vänner) i Stanley Kubricks dystopiska film "A Clockwork Orange" från 1971. Den som sett filmen vet vad som händer sedan, men (spoiler alert) speciellt glatt är det inte. Scenen är inspelad i tunnelbanestationen Trinity Road, Wandsworth i London.

Läs även: Recension av Mike Granditskys spelning på Allstar Gävle 2013

På precis samma plats är Gävlesonen Mike Granditskys nya musikvideo "Speed Street" inspelad. Regissör är Amir Chamdin, även känd för långfilmen "Cornelis" om Cornelis Vreeswijks liv och som medlem i hiphopgruppen Infinite Mass. Videon släpptes under måndagskvällen.

Mike Granditsky flyttade till Stockholm för många år sedan, men sjöng under uppväxten i Gävle i Kingfisher Men och Quiet - som kan höras på Vi lever-skivan. 2013 kom hans debutalbum "MG" som återsläpps av Comedia (drivet av Gävlemusikprofilen Claes Olson) nu i början av 2016, då även uppföljaren "MG2" kommer. En releasefest för "MG2" är sedan tidigare planerad att hållas på Fenix, före detta Star Club. Singeln "Speed Street" släpps 15 januari.

Nils Palmeby 026-15 95 53 nils.palmeby@mittmedia.se