Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Miljardförluster för Nikon

I kristider håller vi hårt i plånböckerna vilket gör att en sprillans ny kamerautrustning kanske inte är det första vi investerar i.

I kristider håller vi hårt i plånböckerna vilket gör att en sprillans ny kamerautrustning kanske inte är det första vi investerar i. Vilket drabbat bland andra Nikon som nu redovisar en nettoförlust på fyra miljarder yen, motsvararande ungefär 300 miljoner kronor.

Siffrorna är hämtade ur räkenskapsårets första kvartal som avslutades i juni. Under samma kvartal förra året redovisade Nikon en vinst på 18 miljarder yen. Omsättningen har rasat med 26,4 procent till 175,2 miljarder yen medan rörelsevinsten minskade med hela 97 procent till 730 miljoner yen.

Bakomliggande faktorer till siffrorna enligt Nikon är att kunderna drar ned på investeringar.

För hela nettoåret som avslutas i mars 2010, räknar Nikon med en ännu större förlust än de gått ut med tidigare. I stället för minus 17 miljarder yen - motsvarande 1,3 miljarder kronor - räknar Nikon nu med en nettoförlust på 28 miljarder yen. Prognosen för räkenskapsårets rörelseresultat är dyster med en uppskattad förlust på drygt 30 miljarder yen.

Källa.

 


/Amy Lagerman