Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Miljoner sparas på färre tjänster

Färre lärare men få eller inga varsel.
Så ska kunskapsnämnden få budgeten i balans.

Nämnden har bett kunskapskontoret ta fram förslag på hur de ska undvika att gå back sex miljoner kronor i år som de ser ut att göra. I går fick nämndens beredning förslaget presenterat för sig.

Småbarnsgrupperna ska bli mindre och syskongrupperna större i förskolan och i samband med det försvinner tio tjänster. Tanken är att de små barnen ska vara mellan 13 och 15 i grupperna i stället för 16 till 17 och syskongrupperna ha 23 till 24 barn i stället för 22.

Ann-Catrin Brockman, S, tillförordnad ordförande i nämnden, tror att det möjligen kan bli fråga om varsel i vikariepoolen om det blir några.

I grundskolan försvinner mellan fem och sju tjänster förutom de som försvinner på grund av färre barn, en neddragning Ann-Catrin Brockman räknar med att klara utan varsel.

Hon vet inte om några varsel är aktuella för att klara gymnasieskolans minskning med tio tjänster.

Läromedelsbudgeten krymps och alla utgifter ses över.

Kunskapsnämnden fick i veckan i uppdrag att spara ytterligare två procent av budgeten, 13,5 miljoner kronor. Hur de ska göra det har de ännu inte hunnit börja titta på säger Ann-Catrin Brockman.