Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Miljonstöd till liten Hoforsförening

Hofors Skyttegille får ett mäktigt bidrag från Allmänna arvsfonden – 1,6 miljoner kronor. Pengarna ska gå till att handikappanpassa föreningens lokaler i Hoforshallen.

Hofors Skyttegille bildades 1897 och är därmed en av Hofors mest anrika föreningar. Från början var skytteföreningarna mest förknippade med försvaret men genom decennierna har de utvecklats mot att i första hand bli sportskytteklubbar.

Och i stället för försvaret är de nu anslutna till Riksidrottsförbundet, så även Hofors Skyttegille.

Men än i dag finns en koppling till försvarsorganisationen och med anledning av det får ordföranden Kjell Johansson inte avslöja exakt hur många medlemmar föreningen har. Klart är i alla fall att ett 40-tal ungdomar är aktiva i föreningen.

– Dessvärre har verksamheten stått mer eller mindre stilla under ombyggnaden av de nya luftgevärslokalerna i Hoforshallens källare, säger Kjell Johansson.

Verksamheten tvingades nyligen flytta från Hagaskolan till Hoforshallen, detta efter Hagaskolans nedläggning.

Ett problem i Hoforshallen har dock varit den dåliga handikappanpassningen och med anledning av det skickades en ansökan om bidrag in till Allmänna arvsfonden. Dessförinnan hade ett nyttjandekontrakt skrivits med kommunen som ger Hofors Skyttegille tillgång till lokalerna i 15 år.

Häromdagen kom det glada beskedet – ansökan har beviljats och inte mindre än 1 600 000 kronor kommer att betalas ut.

För det ska bland annat en ny glasentré byggas på gaveln mot Peterskolan, en hiss installeras och toaletter handikappanpassas.

– Jag hoppas att det kan bli klart till hösten, säger Kjell Johansson, som också hoppas att ombyggnaden bland annat ska göra att rullstolsburna elever på Petreskolan kan komma och prova på att skjuta hos klubben.