Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minderårig person flydde i bil - polisen tog upp jakten som slutade mellan två träd

/

Vid 4-tiden under natten mot söndagen skulle polisen stoppa ett fordon i Storvik för kontroll. Föraren vägrade stanna och försökte köra ifrån polisen, det meddelar polisen.

Annons

Polispatrullen följde efter bilen mot Horndal men man tappade kontakten. Efter en timme möter en patrull från Dalarna fordonet. De tar på nytt upp efterföljningen. Fordonet körs från Vallbyheden in på grus/skogsvägar mot Fagersta/Hofors. Enligt polisen planerade man att sätta in spikmatta, något som inte lyckades.

Färden slutade tillslut tvärt för bilen och dess resenärer. Strax innan Hofors på Torsåkersvägen i höjd med Lillån kör föraren av vägen och mellan två träd, genom ett staket och det blir sedan stopp mot ett äppelträd.

I fordonet färdas två män och en kvinna. Samtliga grips initialt misstänkta för tillgrepp av motorfordon men det visar sig sedan att föraren köpt fordonet för någon dag sedan och ägarbytet inte hunnit registreras varför gripandena hävs.

Föraren som är hemmahörande i Hofors är misstänkt för grov vårdslöshet i trafik, rattfylleri genom bruk av drog/alkohol, ringa narkotikabrott eget bruk samt olovlig körning. Passagerarna, en kvinna och en man i tjugoårsåldern är misstänkta för ringa narkotikabrott, eget bruk. Båda är hemmahörande i Storvik. Förarens hemort är Hofors.

Ingen av de inblandade fick några skador. Fordonet är dock inte i körbart skick längre. Samtliga är frigivna efter lämnade prov och förhör.

Annons