Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minibuss med scouter voltade

GÄVLEEn tyskregistrerad minibuss med åtta passagerare voltade i går på E4:an norr om Gävle.

Samtliga personer fick föras till sjukhus, tre med fysiska skador.

- Enligt patrullen på plats såg inte skadorna ut att vara livshotande, säger polisens vakthavande befäl.

Åtta scouter
Olyckan inträffade vid tiotiden på söndagsförmiddagen, ungefär en mil söder om Hagsta. De som färdades i minibussen var scouter på väg från Linköping till Umeå, sju tyskar och en svensk.

Av okänd anledning tappade föraren kontrollen på minibussen som kom för långt ut på vägkanten.
Spåren tyder på att den sedan sladdat in mot mitträcket, fått retursladd och voltat av vägen och snurrat runt flera varv i diket på höger sida.

Avåkningen ägde rum på ett av E4:ans enkelfiliga avsnitt. Trafiken i norrgående riktning blev därför helt stillastående tills bärgningsarbetet var klart och vägbanan städats upp.
Kilometerlånga bilköer hann bildas innan polisen kunde dirigera om trafiken vid norra avfarten mot Gävle.

När folket i bilkön insåg att den ofrivilliga pausen skulle bli långvarig klev de ut i solen och barnen i de semesterfirande familjerna hittade saker att leka med i diket utmed vägen.

Fraktur på handled
Av tre personer som fördes till akutmottagningen, två tyska män, 22 och 33 år, behövde den yngre mannen opereras för en handledsfraktur medan den äldre kamraten skrevs ut under eftermiddagen.
Även den tredje personen, en 22-årig svenska kvinna, kunde lämna sjukhuset under eftermiddagen.