Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minister höll försvarstal för euron

SANDVIKEN- Jag tycker att det viktigaste argumentet för ett ja till euron och valutasamarbetet är att hela EU är ett stort fredsprojekt. Det betonade försvarsminister Leni Björk-lund, när hon i går mötte sandviksborna.

Hon gjorde också en återblick på framväxten av EU och Europasamarbetet efter andra världskriget och ansåg att ju mer vi öppnar våra gränser och kontakterna fördjupas desto svårare blir det att starta krig mot varandra.
Ska Sverige aktivt medverka till fred då är valutasam- arbetet ett viktigt led då vi harmoniserar ekonomierna. Redan i dag kan inte Sveriges finansminister vara med när viktiga beslut tas. Det blir ännu svårare framgent när fler länder, främst de nya länderna från öst, kommer med i EU och även vill in i EMU.
- Säger vi nej förblir vi inte heller opåverkade och jag vill betona att ett nej inte stöder arbete för fred, samarbete och solidaritet, framhöll hon.
Leni Björklund har på sin sommarturné för ja-kampanjen åkt längs Norrlands- kusten och träffat mycket folk. Hon har förvånats över hur många som är positiva och räknar med att allt fler osäkra ska inse fördelarna med EMU och att ja-sidan ska segra i valet den 14 september.
Intresset från sandviks- borna var däremot svagt. Bara ett fåtal kom direkt för att lyssna, men under de timmar Leni Björklund gick runt och pratade med folk hann hon ändå träffa många semesterlediga.
På plats fanns också den radikala vänstern och delade ut nej-kampanjens material.
ULF GRANSTRÖM