Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Minns inte" eftersom hon är bokstavsbarn

GÄVLEI går var tredje dagen på rättegången mot två unga kvinnor, 17 och 19 år. De misstänks bland annat för att ha gjort sig skyldiga till flera fall av misshandel.

19-åringen misstänks för att ensam ha hotat och misshandlat fyra olika personer, men hon erkänner inget.
17-åringen erkänner att hon tillsammans med 19-åringen misshandlat en 15-årig tjej i maj förra året på Drottninggatan. Enligt åklagaren slog kvinnorna 15-åringen i ansiktet, drog henne i håret så att hon ramlade och sparkade sedan på henne.
17-åringen erkänner även att hon stulit en mobiltelefon av då 14-årig flicka i en lägenhet i Andersberg förra våren.
Förnekar mobilstöld
Däremot förnekar 17-åringen att hon och 19-åringen ska ha stulit en 15-årig tjejs mobil och sedan misshandlat tjejen när hon bad att få telefonen tillbaka. De misstänks för att sedan ha hotat 15-åringen för att hindra henne att göra en polisanmälan.
19-åringen har hittills sagt att hon inte minns någon av händelserna på grund av att hon har damp och ADHD.
I går togs en åtalspunkt om olaga hot och skadegörelse upp som gäller den äldsta av de två tjejerna.
I början på mars 2001 ska 19-åringen ha hotat att döda en tjej på Polhemsskolan. I slutet av samma månad misstänks 19-åringen ha gått bärsärkargång i samma persons lägenhet och slagit sönder cd-spelare, radio, blomkrukor, tv-apparat, 70 cd-skivor med mera till ett värde av mer än 25000 kronor. 19-åringen förnekar hotet och skadegörelsen.
Rättegången avslutas den 8 maj.

MARIAM NARAGHI
026-159639
mariam.naraghi@gd.se