Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minst 40 vill bo i ”Svanen”

Hur många vill flytta in i skrapan ”Svanen”? Svar: 40 personer – hittills.
– De har visat ett mycket angeläget intresse, säger Birger Lövgren, vd på Länsförsäkringar Gävleborg.

Länsförsäkringar Gävleborg uppmanade folk att höra av sig om de var intresserade av att flytta in i den planerade skyskrapan ”Svanen” vid Teknikparken.

Till 30 juni hade de på sig att anmäla intresse.

Uppemot 40 anmälningar kom in, främst från folk som redan bor i Gävle eller närområdet.

– Framför allt privatpersoner har hört av sig. De har visat ett mycket angeläget intresse av att bosätta sig i skrapan. De flesta vill ha utsikt åt flera håll och bo så högt upp som möjligt, säger Birger Lövgren.

Han berättar att de flesta frågor rört sig om kostnaden för lägenheterna och om bygget blir av och i så fall när.

– Prisnivån ligger på övre spannet av vad som gäller i Gävle. Om vi inte kan sälja till den nivån kommer skrapan inte att byggas överhuvudtaget. Byggnaden blir allt smalare högre upp och då blir det också dyrare och dyrare att bygga. Därför kommer lokalerna högst upp att kosta mest.

Enligt honom måste 80 procent av lokalerna vara uthyrda på förhand om bygget ska bli av. Under 2010 kommer det att säkerställas om tillräckligt intresse finns.

– Men redan nu tolkar vi att det finns ett rejält intresse av att vilja bo lite spektakulärt. Hur stora lägenheterna blir är inte hugget i sten. Men den stora majoriteten som hört av sig vill ha fyra rum och kök.

Ännu har inget beslut tagits om vilken typ av boende det blir fråga om ifall skrapan byggs. Ett alternativ är att ha en bostadsrättsförening. Men det finns ett annat alternativ också, en ny form av ägande.

– Jag är inte helt insatt. Men det handlar om att kunna äga en lägenhet utan att vara med i en förening, säger Birger Lövgren.

Om allt går enligt planerna ska skrapan börja byggas 2012. Den ska bestå av fyra delar är det tänkt: Restaurang, hotell, kontor och bostäder.