Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minst ett anbud på storköket

GÄVLEDet har kommit in minst ett anbud på att ta över kommunens storkök, städ och restauranger. Sista datum har passerat och nu blir det upp till affärsverks- och servicenämnden att ta ställning till anbuden.

Annons
Något som väntas ske den 30 september.
I slutänden ska en försäljning även godkännas av kommunfullmäktige innan den kan träda i kraft.
Eftersom man fortfarande är inne i ett upphandlingsskede vill varken Gästrike inköp eller uppdragsgivarna serviceförvaltningen kommentera vilka som visat intresse och lämnat in anbud. Inte ens hur många de är.
- Nej, allt ligger under sekretess tills det är beslutat, säger Helen Jansson vid Gästrike inköp.
Det var i maj som affärsverks- och servicenämnden tog beslut om att lägga ut kost- och städverksamheten till försäljning.
Detta efter flera års politisk diskussion.
Fler friskolor och äldreomsorg på entreprenad har lett till färre kunder i kommunen för de här verksamheterna. Bland annat har storköket en kapacitet för 25 000 måltider per dag, medan man i våras levererade 15 000 per dag. Nämndens ordförande Lars Horn, s, såg en expansion som nödvändig för att man ska trygga verksamheterna och arbetstillfällena.
Ungefär 300 kommunanställda berörs av en försäljning.
MATTIAS JONSSON
026-15 96 12
mattias.jonsson_gd.se