Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minus för barn och ungdom

GÄVLE
Just nu ser barn- och ungdomsförvaltningen ut att få ett minus på 28,5 miljoner kronor vid årets slut. Men det blir troligtvis mindre eftersom antalet lärartjänster har minskats kraftigt inför skolstarten.

Annons
Den senaste siffran visar att Gävle kommun tappat 575 elever inför den här terminen. Till stor del beror det på att många, omkring 400 elever, sökt sig till privata Engelska skolan i stället. Elevbortfallet innebär att antalet lärare kan minskas.
- Omkring 80 lärartjänster har minskats till skolstarten, säger Jens Leidermark, ordförande i barn- och ungdomsnämnden.
Ingen person har dock blivit uppsagt, det rör sig främst om vikarier.
Vad lärarminskningen innebär i pengar är svårt att sia om just nu, det kommer att dröja någon månad innan man ser den exakta effekten, enligt Jens Leidermark.
Redan vid halvårsskiftet hade nämnden dock ett minus på cirka 15 miljoner kronor och att ta ikapp hela underskottet blir därför svårt, även om man nu slutar tappa pengar på grund av lärarminskningen.

KARIN BERGKVIST