Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Miss Li

Femte plattan från energiknippet Miss Li har en grym inledning med inte så lite dramatik. ”Devil’s Taken Her Man” har nämligen en brutal text om kvinnomisshandel. Hon fortsätter sedan med att låta som Duffy (bara positivt) i ”Can’t Get You Out Of My Mind”, som redan är en hit. Naturligtvis bjuder hon också på en hel del Miss Li-typiska alster på de elva spåren som hon gjort tillsammans med ständige samarbetspartnern Sonny Boy Gustafsson.

I låten ”Arrested” blixtrar de verkligen till. Sonny Boy spelar för övrigt en hel radda instrument och bandet har dessutom riviga blåsare även om det nu handlar mera om gitarrer och bas. Det är 60-talspopigt, rockigt och ganska omväxlande men inte så kabaréartat som tidigare från denna egensinniga och modiga kvinna, bördig från Borlänge. Jag längtar redan till 22 april då hon kommer till Spegeln i Gävle.

STEFAN ANDERSSON