Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Miss Li

Att placera produktiva Miss Li i någon enskild genre låter sig inte göras. Hennes stil är bredare än de flesta. Utifrån grunden med kabarékänslor svävar hon iväg på gränslösa musikaliska utflykter som jag gillat skarpt ända sedan jag hörde henne för första gången för uppemot tre år sedan. Minns bara hennes succégig på Spegeln i Gävle hösten 2007 eller spelningen på Lars Winnerbäck-galan vid Gasklockorna förra sommaren. I kväll är hon tillbaka på samma scen med nya härliga låtar på sitt fjärde album, håller minst lika hög klass som de föregående. Uppenbart är att hennes samarbete med musikern, arrangören och producenten Sonny Boy Gustafsson ger henne inspiration och bibehållen kreativitet.

Texterna känns mycket aktuella och innehåller mycket rättmätig samhällskritik och musiken med stråkar och Balkan-influerad blås håller spänningen hela tiden vid liv. Inledande spåren ”I Heard of a Girl” och ”Dirty Old Man” är två höjdare medan duetten ”Bourgeois Shangri-La” med Amanda Jenssen är mera spektakulär.