Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Missförståndet sänkte GIF

En försvarstavla sänkte GIF på Strömvallen och nu har laget fyra raka förluster.
– Det var ett missförstånd mellan mig och Jens Portin och Örebro utnyttjade situationen, säger Yussif Chibsah efter 0–1 mot Örebro.

Gefle är just nu ett lag i motgång. Lika bra som det gick tidigare under säsongen, lika dåligt går det i dagsläget. Lagets största styrka har länge varit det stabila försvaret, men i gårdagens match var det ett misstag i defensiven som till slut ledde till ytterligare en förlust.

– Vi kunde ha undvikit målet, absolut. Men nu har det redan hänt och det var signifikativt på hur vi spelar just nu. Det håller på att bli ett bekymmer för oss, säger en besviken Yussif Chibsa.

Gefle hade svårt att komma till farliga lägen under hela matchen. Laget skapade många hörnor men Örebros försvar vann de flesta höjdduellerna i straffområdet. När Jonas Lantto och Jakob Orlov kom till skottlägen så fanns det alltid en örebroare som kunde avvärja farligheterna. Yussif Chibsah vill att laget ska ta för sig mera.

– Jag tycker att vi skapade tillräckligt, även om de inte var så klara. Om vi hade haft en bra dag så hade vi gjort mål.

Hur ska ni vända på det här?

– Efter första förlusten tänkte vi: nu ska vi vända på det här. Och så har vi resonerat efter de andra förlusterna också. Vi måste jobba hårdare annars kommer det att fortsätta så här. Självförtroendet i laget är ännu inte så lågt och vi måste börja få in bollarna i mål, säger Yussif Chibsah.

Mattias Hugosson håller med och tycker att Gefle är inne i en otursperiod.

– Det är svårt att förklara, när man är inne i en period med många förluster så är det svårt att sätta fingret på vad problemet är, säger Mattias Hugosson.

Varför förlorar ni idag?

– Vi måste börja ta rätt beslut i matcherna. Vi faller på ett misstag i den här matchen, men jag tycker att vi skapar tillräckligt många chanser för att vinna. Lantto hade en bra chans som tog i huvudet på John Alvbåge. Det beskriver bra vilket oflyt vi har just nu.

Mikael Dahlbergs frånvaro var märkbar i matchen. Dragan Kapcevic såg matchotränad ut och Jakob Orlov fick dra ett tungt lass på topp. På slutet övergick Pelle Olsson till en 4–3–3-uppställning och mittbacken Daniel Theorin flyttades upp. Några halvchanser skapades, men inte tillräckligt för att göra mål.

– Vi måste visa att vi vill tillbaka och det är en prövning för oss som lag. Vi är i en svacka, men vi får inte dra för stora växlar av det. Jag känner att vi har bra saker att bygga vidare på från den här matchen, säger Olof Mård.

Har ni en kris i laget?

– Nej, det tycker jag inte. Det gäller att vi rycker upp oss och blickar framåt mot nästa match.