Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misshandel, inget människorov

26-åringen blev utsatt för misshandel och olaga tvång, men inte för något människorov. Därför dömdes de båda åtalade idag till skyddstillsyn och missbruksvård.

Tingsrätten konstaterar i domen att 26-åringen lämnat olika versioner av vad som hände i lägenheten på Brynäs. Därför är han inte helt trovärdig. I rätten sade han att han fått mellan 20 och 30 stickmärken när de båda åtalade injicerade narkotika. Så många märken finns inte dokumenterade i rättsintyget.

Rätten konstaterar också att 26-åringen kom till lägenheten frivilligt. Att han sagt saker till ett vittne efter att ha hoppat ut genom ett fönster räcker inte för att fälla männen för människorov.

Den åtalade 24-åringen döms för misshandel, olaga tvång, egenmäktigt förfarande, olovlig körning, rattfylleri, narkotikabrott och dopningsbrott.

Den åtalade 31-åringen döms för olaga tvång och egenmäktigt förfarande. Båda ska också betala skadestånd till 26-åringen.