Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misshandel slutade i rätten

SANDVIKEN
- Det dunkade i hela lägenheten av smällarna.

Annons
Så berättade ett av vittnena till den svåra misshandeln i en lägenhet i Hofors i slutet av januari. En 38-årig man ska då flera gånger ha dunkat en 54-årig mans huvud i golvet. 54-åringen förlorade medvetandet av misshandeln. Under flera veckor vårdades han i respirator med livshotande skador.
I går stod den 38-årige hoforsbon inför rätta vid Sandvikens tingsrätt. 54-åringen, som fortfarande vårdas på rehabiliteringsavdelning och inte är hörbar, fanns i går inte i rättssalen. Det gjorde dock två personer som fanns med på festen som spårade ur.
38-åringen sade sig inte kunna komma ihåg att han skulle ha dunkat 54-åringens huvud i golvet. Han erkänner dock att han slagit honom.

Inget motstånd
- Han gjorde inget motstånd. Han var för full för att kunna försvara sig, sa 38-åringen.
Även han var, liksom samtliga festdeltagare, kraftigt berusad. Han var i går mycket ångerfull.
- Jag skäms och känner mig dum. Jag ångrar mig, sa han.
Ingen av de andra festdeltagarna ingrep vid misshandeln, eller ens direkt efteråt när 38-åringen lämnat lägenheten. Det par som bor i lägenheten gick till sängs och somnade. Hur länge 54-åringen blev liggande, innan en kvinna till slut ringde efter ambulans, är oklart.
Några timmar efter att 38-åringen lämnat festen väcktes han av polis i sin lägenhet ett stycke därifrån och greps. Sedan dess har han suttit häktad.
Han hade i går mycket begränsade minnesbilder av vad som egentligen hänt. I förhör sa han att han trodde att han gett sig på 54-åringen efter ett bråk om en lägenhetsnyckel.
De två vittnena sade sig dock båda vara säkra på att anledningen till misshandeln var att 38-åringen förlorat besinningen när han fått veta att 54-åringen skulle ha misshandlat en annan kvinna på festen.
Dom meddelas om en vecka.
SOFIA ÖHLANDER
026-27 75 92
sofia.ohlander_gd.se