Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misshandelsdömd mamma överklagar

SANDVIKENDen mamma som i mitten av juni dömdes för att ha misshandlat sina båda adoptivdöttrar överklagar nu tingsrättens dom. I början av förra veckan överklagade både döttrarna och åklagaren domen som gav kvinnan villkorligt straff och 15 000 kronor i böter.

Ett alldeles för milt straff ansåg flickornas juridiska ombud Tiina Hennel som upprördes av domen.
I mammans överklagande skriver hennes advokat Anita Wallin Wiberg att kvinnan aldrig har slagit sin barn, men att det förekommit konflikter mellan henne och döttrarna.

Vissa medgivanden
Kvinnan medger att hon tagit tag i håret på dem, tagit dem i armen och hållit för munnen för en av flickorna. Det ska hon ha gjort, inte med syfte att vilja skada dem, utan för att få deras uppmärksamhet eller "förstärka någon tillsägelse".
Kvinnan fälldes av tingsrätten för att i nio fall ha misshandlat sina döttrar. I fem fall förnekar kvinnan helt brott, i fyra fall anser hon att misshandeln endast bör bedömas som ringa.
Både Tiina Hennel och kammaråklagare Agneta Klinga Persson anser i sina överklaganden att kvinnan bör straffas hårdare.
Agneta Klinga Persson yrkar på fängelse och Tiina Hennel kräver ett för mamman mer kännbart skadestånd.
Döttrarna krävde tillsammans 105 000 kronor, men fick 55 000 kronor.

SOFIA ÖHLANDER
026-27 75 92
sofia.ohlander_gd.se