Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misslyckad taxirånare dömd

GÄVLEI går föll domen mot den 18-åring som i mars försökte råna en taxichaufför i Gävle.

Mannen dömdes till vård inom socialtjänsten och ska dessutom betala drygt 27 000 kronor i skadestånd till till föraren.
Det misslyckade rånförsöket inträffade natten mot den 20 mars. 18-åringen, som var skyldig en annan person pengar, åkte taxi hem på kvällen och slogs efteråt av tanken att han skulle kunna råna en taxichaufför.
Mannen ringde därför återigen till taxibolaget och beställde en kortare körning. Föraren tyckte att det var märkligt att någon beställde taxiresa för en så kort färdsträcka men åkte ändå till den angivna adressen. När han stannade för att släppa av 18-åringen drog denne fram en kökskniv och hotade föraren.
Men chauffören lämnade inte ifrån sig några pengar utan kastade sig istället ur bilen. 18-åringen hoppade även han ut och då passade förare på att kasta sig in i bilen igen och köra därifrån.
18-åringen och en jämnårig kamrat till honom dömdes även för hot mot tjänsteman och våldsamt motstånd. Den 24 mars hotade de unga männen en ordningsvakt utanför Söderhjelmska gården i Gävle.