Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Missnöje med julfesten som hölls i polishuset

Att Gävlepolisens julfest äger rum i polishuset har väckt missnöje.

– Flera poliser har reagerat över att myndigheten nu tillåter försäljning och förtäring av alkohol i polishuset, säger en polis.

Årets julfest för polisen i Gävle och Sandviken har en extremt pressad budget: 150 kronor per anställd.

Därför låter man Restaurangskolan ordna jultallriken.

Därför har man festen i polishusets kafeteria – där det ska serveras alkohol.

Något som vissa poliser anser vara olämpligt.

– För två år sedan var det samma upplägg och då var det inte bara i kafeterian som berusade poliser höll till. De stod även utanför personalentrén där de rökte och drack alkohol, säger en polis och frågar sig:

– Allmänheten kommer till polishuset under dygnets alla timmar. Ska de då behöva höra och se berusade poliser när de kanske upplever sitt livs största kris?

Polisområdeschef för Gästrikland och ”festarrangör”, Solveig Kållberg Lempke, förvånas över kritiken.

– Det är ingen som har hört av sig till mig med sådana här synpunkter, vilket jag tycker är tråkigt om det är så de känner, säger hon.

Vad säger du om uppgifterna att det rökts och druckits vid personalentrén?

– Det här är något som vi ska sköta snyggt. Vi har en innergård där det finns möjlighet att röka.

Länskommunikationscentralen, LKC, ligger vägg i vägg med kafeterian – de ska ha framfört klagomål på att de har störts vid tidigare julfester?

– Jag har pratat med en representant för LKC som har sagt att det inte är någon fara. Det här händer en gång per år, säger Solveig Kållberg Lempke.