Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misstänkt för dråpförsök

ÅRSUNDATvå gamla bekanta satt och festade på lördagsnatten. Det slutade med att en 47-åring sitter anhållen hos polisen i Sandviken misstänkt för dråpförsök.Det var strax efter tre på lördagsmorgonen som en polispatrull kom till villan i Årsunda.

Villaägarens son mötte polisen och berättade att pappan var knivskuren.
- När polispatrullen kom in i villan satt den blodige målsägaren på den misstänkte och höll fast honom, berättar polisen i Sandviken.
Enligt den knivskurne hade han fått ett tio tal knivstick och dessutom klagade han på smärta i ena axeln. Det rörde sig om en kombinerad jakt- och fiskekniv.
Den misstänkte anhölls, medan den knivskurne fördes till akuten i Gävle där han blev kvar för fortsatt vård.
- Under söndagen har vi genomfört teknisk undersökning, berättar turlagschef Christer Lööw hos polisen i Sandviken. Vi har tagit DNA-prov och kläderna är också skickade för analys.
En rättsläkare har också undersökt den knivskurne och gjorde bedömningen att knivhuggen inte var av allvarligare art.
- Vi vet inte anledningen till bråket, förklarar turlagschef Lööw. Båda kände varandra sedan tidigare och var vid händelsen berusade.
Några vittnen till knivdramat finns inte.

JÖRGEN LARSSON