Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misstänkt för skallskada: "Vi dumpade honom inte"

Mannen i 45-årsåldern lämnade av en skallskadad 32-åring vid akuten i Gävle – och är misstänkt för misshandel. Nu slår han ifrån sig. Och rasar mot tidningsskriverierna.

Annons

– De har stulit flera arbetsdagar för mig. Nu måste jag jobba, vi får höras sedan, säger den västerbottning i 45-årsåldern som fram till i går eftermiddag satt anhållen för synnerligen grov misshandel.

Han är rasande efter att ha tagit del av nyhetsflödet kring sig själv och den medmisstänkte mannen i 35-årsåldern.

– Jag hatar tidningar. Det skrivs att vi "dumpade" mannen vid akuten. Vaddå "dumpade"? Vi parkerade vid ambulansintaget och ambulanspersonal hjälpte oss att ta hand om honom, säger mannen.

32-åringen kämpar nu för sitt liv på Akademiska sjukhuset i Uppsala. Varken läkarna eller polisen tror att skadorna kan ha orsakats av en bilolycka.

Varför presenterade ni er inte och stannade kvar på sjukhuset efter att ni lämnat av 32-åringen?

– Det gjorde vi visst. NN (den medmisstänkta i 35-årsåldern) lämnade sitt personnummer och besiktningsprotokoll. Varför skulle vi stanna kvar där när vi var på väg till Stockholm och var sena? säger mannen.

GD talade under torsdagen med en nära anhörig till 32-åringen, som vakat vid hans sjukbädd.

Den anhöriga är kritisk till att de misstänkta släppts fria.

– De måste veta vad som hänt. De var ju med i bilen, sa den anhöriga som vädjar till människor som sitter inne med information om händelsen kontaktar polisen.

– All information kan vara till hjälp, sa den anhöriga.