Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misstänkt häktad i smuggelsprithärvan

SANDVIKEN
I går häktades den 28-årige man från Sandviken som sedan i början av mars varit anhållen i sin frånvaro, misstänkt för inblandning i den stora smuggelsprithärvan i Gästrikland och Dalarna.

Fortfarande är en 30-årig gävlebo anhållen i sin frånvaro.

Falu tingsrätt
Häktningsförhandling hölls vid Falu tingsrätt där en 49-årig avestabo sedan tidigare är häktad, även han misstänkt för delaktighet i härvan.
I den fastighet i Årsunda som 28-åringen hyr beslagtog polis och tull 1 000 liter smuggelsprit i början av mars.
I samband med att 12 000 liter 96-procentig smuggelsprit hittades på ett industriområde i Avesta kom uppgifter fram som gjorde att polisen även fattade misstankar om smuggelbrott på gården i Årsunda.

Omlastning
Fastigheten misstänks ha fungerat som omlastningsstation för spriten. 28-åringen och en 30-årig gävlebo anhölls i sin frånvaro efter tillslaget. Smuggelverksamheten, som ska ha pågått åtminstone sedan i oktober förra året tros ha omsatt tiotals miljoner kronor.
Sandviksbon greps av polis på Arlanda i tisdags när han just klivit av ett plan från Thailand. Där ska han ha semestrat de senaste veckorna tillsammans med den 30-årige gävlebon. Gävlebon fanns dock inte på planet i tisdags och befinner sig alltså fortfarande på fri fot.
Falu tingsrätt beslöt i går att belägga hans egendom med kvarstad vilket innebär att han inte kan röra sina tillgångar. Senast den 4 april ska åtal vara väckt.

SOFIA ÖHLANDER
026-27 75 92
sofia.ohlander@gd.se