Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misstänkt mordbrännare häktad

SANDVIKEN
I går häktades den 30-åring som misstänks ha anlagt den brand som totalförstörde en lägenhet på Smassens väg i Björksätra på måndagseftermiddagen. En knapp timme senare ska han även ha försökt tända eld i en trappuppgång på Blodriskegränd, inte långt från brandfastigheten, genom att hälla ut tändvätska. 30-åringen är på sannolika skäl misstänkt för mordbrand och försök till mordbrand, men kan varken erkänna eller förneka brott.

Annons
- Det beror på att han på grund av missbruk inte vet vad han har haft för sig senaste vecka, sa 30-åringens försvarare, advokat Bengt Hennel.
Häktningsförhandlingen hölls bakom stängda dörrar.
Det var vid tvåtiden på måndagen som det började brinna i lägenheten på Smassens väg. Då hade lägehetsinnehavaren just lämnat sin bostad. Grannar som känt röklukt larmade räddningstjänsten och varnade övriga hyresgäster i trappuppgången. Räddningstjänsten lyckades begränsa branden till den lägenhet där den startade.
Någon timme senare bultade det på dörren hos en man på Blodriskegränd. Mannen fick veta att det snart skulle börja brinna och att det var bäst att lämna huset. När hyresgästen öppnade dörren såg han hur besökaren var i färd med att hälla ut innehållet ur en flaska tändvätska på väggar, golv och även en annan lägenhetsdörr. Besökaren sprang dock därifrån efter att förgäves ha försökt få fyr på en cigarettändare.
Det var tack vare det goda signalementet från hyresgästen på Blodriskegränd som 30-åringen kunde gripas senare på kvällen. Då, vid 20.00-tiden, ringde flera personer från Ljungvägen i Örta till polisen och berättade att en man betedde sig underligt och gick runt och ringde på dörrar i området. Signalementet stämde väl med det som polisen fått tidigare. 30-åringen greps och anhölls senare.
Åtal ska vara väckt senast den 16 maj.