Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misstänkt pedofil fri i väntan på dom

SANDVIKEN
I går hölls rättegången mot den man i 60-årsåldern som misstänks för sexuella övergrepp på en i dag nioårig flicka i västra Gästrikland.

Annons
Mannen erkänner att han berört flickans underliv flyktigt vid två tillfällen. En gång i hemma hos honom och en gång i hans sommarstuga. Det är möjligt att han kan ha rört vid henne vid fler tillfällen. Om så är fallet ska det ha skett under lek till exempel kuddkrig och helt utan några sexuella avsikter, berättade han genom sin advokat.
Åklagaren hävdade fram till i går att mannen gjort sig skyldig till övergrepp på flickan vid tio tillfällen under de senaste två åren. I går ändrade hon åtalet till att gälla fyra tillfällen under det senaste året.

Inte nära anhöriga
Mannen och flickan är bekanta med varandra, men de är inte nära anhöriga, enligt åklagaren. Mannen greps den 10 oktober efter det att socialtjänsten gjort en polisanmälan mot honom. Den 13 oktober häktades han på sannolika skäl misstänkt för brott.
I går var tingssalens dörrar stängda för allmänheten av hänsyn till de inblandade. Efter en lång dag av förhandlingar släpptes mannen på fri fot i väntan på domen den 12 november. Tingsrätten anser inte att det finns någon risk att han under tiden återfaller i brott.

JOHAN PIHLBLAD
026- 27 75 92
johan.pihlblad@gd.se