Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misstänkt våldtäktsman på rymmen greps i Tierp

38-åringen från Hofors som dömts för fyra våldtäkter och som misstänks för ytterligare två våldtäkter häktades i går av hovrätten.
Mannen har varit på rymmen sedan han försattes på fri fot av tingsrätten i mitten av januari.

Den 38-årige mannen har orsakat poliserna på barn- och familjevåldsroteln en hel del problem. Han anhölls den 17 januari eftersom han misstänktes för att ha våldtagit sin dotters kompis. Gävle tingsrätt ansåg att han var skäligen misstänkt men släppte honom eftersom man ansåg att det inte fanns skäl att häkta honom.

Så fort 38-åringen släpptes såg han till att gå upp i rök. Åklagaren överklagade till hovrätten som genast häktade mannen, men då var han redan försvunnen. Efter drygt två och en halv månad lyckades Gävlepolisen spåra mannen till Tierp där han greps.

I går häktades han av hovrätten i Sundsvall och han ska nu höras om den anmälda våldtäkten i Hofors. Gävlepolisen har också fått in uppgifter om att en kvinna från Stockholm har anmält mannen för ytterligare en våldtäkt. Den ska ha ägt rum för ett drygt år sedan. Han är också misstänkt för att ha misshandlat sin sambo i Hofors.

38-åringen har tidigare dömts för sexuellt ofredande och fyra våldtäkter mot två olika kvinnor. När mannen nu är häktad hoppas polisen att utredningen ska genomföras snabbt så att flickan kan gå vidare med sitt liv.