Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misstänkta för skallskada frisläppta – anhörig kritisk

(Uppdaterad 18.35) En nära anhörig till 32-åringen, som dumpades vid akuten med svåra skallskador, är mycket kritisk till att de två män som misstänks ha orsakat skadorna är släppta på fri fot.
– De måste veta vad som har hänt. De var ju med i bilen, säger den anhörige.

Annons

Den nära anhöriga har vakat vid 32-åringens sjukbädd på Akademiska sjukhuset i Uppsala – där han fortfarande ligger nersövd med allvarliga skallskador.
– Hans tillstånd är oförändrat.
Den anhöriga berättar att 32-åringen lever ett lugnt liv med barn och jobb sedan långt tillbaka i hemstaden Lycksele.
Men beskriver honom som spontan. Därför valde han att följa med på en bilresa till Gävle, när han i helgen fick frågan från en kompis.
– "Jag hakar på. Huvudsaken är att jag är hemma till på söndag kväll", sa han.
Enligt den anhöriga var kompisen den man i 35-årsåldern som nu är släppt, men fortsatt misstänkt.
En annan person, som 32-åringen inte känner särskilt bra, ska också ha tagit plats i bilen: Den man i 45-årsåldern som också misstänks. Även han släpptes vid halv tretiden på torsdagseftermiddagen.
– Det känns inte alls bra. De måste ju veta vad som hänt – de var ju med i bilen, säger den anhöriga, som har hört att en eller Gävlebo också ska ha varit med på resan.
När den anhöriga först fick höra att 32-åringen var allvarligt skadad så var första tanken att en trafikolycka var orsaken.
– Eftersom de hade suttit i bilen. Men sedan, när vi träffade läkarna och talade med polisen, förstod vi att han hade blivit misshandlad.
Nu vill den anhöriga att alla som sitter inne med uppgifter eller iakttagelser som kan bidra till brottets lösning hör av sig till polisen.
– All information kan vara till hjälp, säger den anhöriga.