Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mittfältsstjärnan förlorad för GIF

Alexander Faltsetas bekräftar nu att han har gjort sitt i Gefle IF.

Mittfältaren väljer att ta nästa kliv i karriären – och det står mellan två klubbar.

Anfallaren Mikael Dahlberg har redan lämnat klubben för grekiska Apollon Smirnis.

Nu står det dessutom helt klart att Alexander Faltsetas försvinner från Gefle IF. Han hade ett kontraktsförslag att ta ställning till, men andra alternativ väger tyngre för den 26-årige mittfältaren.

– Det blir ingen fortsättning för mig i Gefle, säger Faltsetas på telefon från Göteborg, där han firat jul och nyår.

– Men jag var i Gävle i dag och fixade det sista och nu närmar jag mig ett beslut på annat håll. Det står mellan två klubbar, och jag är lite närmare den ena av dom. Vi får se vad som händer, det kan gå fort, men det kanske blir klart inom någon vecka.

Enligt uppgift till Sporten är allsvenska konkurrenten Djurgården en av klubbarna.

– Vad ska jag säga om det? Rykten är rykten och man hör såna från många olika håll.

Har Pelle Olssons flytt till Djurgården och Mikael Dahlbergs klubbyte påverkat ditt beslut?

– Inte direkt. Pelle var väldigt, väldigt viktig som tränare i Gefle, men i slutändan fattade jag mitt beslut på grund av att jag vill ta ytterligare ett kliv i min utveckling. Jag och Hasse (Berggren, GIF:s tillförordnade sportchef) har haft bra diskussioner och jag hann även prata lite med Roger Sandberg (GIF:s nye tränare).

– Jag vill också poängtera att jag har trivts jäkligt bra i Gefle. Klubben ligger mig varmt om hjärtat och det har verkligen känts jättebra att spela för Gefle. Jag har tagit ett stort kliv framåt som fotbollsspelare och tiden i Gävle har gett mig väldigt mycket. Allt fungerade klockrent.

Nu väntar dock en ny utmaning för Faltsetas, som noterades för sex mål på 56 allsvenska matcher under sina två säsonger i GIF.

– Det är så här det fungerar i den här branschen. Nu ser jag fram emot att ta rätt steg och få en bra helhetslösning, där även den sociala biten kommer att fungera.

Vilket är ditt bästa minne i GIF?

– Då måste jag nog säga vändningen i Europa League-kvalet mot Anorthosis Famagusta i somras. Det var en riktigt grym upplevelse. Ingen trodde på oss, men vi gick bara ut och körde, säger Faltsetas, som själv gjorde 2–0-målet i 4–0-segern som betydde 4–3 för GIF totalt och avancemang till tredje kvalomgången.