Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mobilkamera med riktigt zoomobjektiv

En mobilkamera med riktigt zoomobjektiv och en sensor med 12 megapixel.

En mobilkamera med riktigt zoomobjektiv och en sensor med 12 megapixel. En ovanlighet på mobilkameramarknaden, men företaget Alteks nya mobil T6860 bjuder på just detta.

Altek är ett Taiwan-baserat företag som tillverkar digitalkameror och kameramoduler till mobiltelefoner. T8680 är uppenbarligen deras första mobilkameraprodukt som marknadsförs under eget namn.

Objektivet är det mest spännande på denna mobil. Det är av utskjutande modell, precis som på de flesta kompaktkameror, och ger 3x optisk zoom, motsvarande 35-105 millimeter i småbildsformatet. Största bländare är 3 (vidvinkel) och 5,6 (tele). Närgränsen är fem centimeter. Centrumvägd ljusmätning och spotmätning är några av de andra egenskaperna, så väl som pekfokus och VGA-videoläge.

Pekskärmen är tre tum stor.

Altek T8680 kommer primärt att säljas mot den kinesiska marknaden och det är i dagsläget oklart om mobiltelefonen/digitalkameran kommer att säljas på andra marknader eller inte.

ANDRA FAKTA ALTEK T8680
Sensorstorlek 1/2,33 tum.
Megapixel 12,47.
Autofokus-lägen Auto, leendeigenkänning, ansiktsigenkänning.
Iso 80-3200.


/Elin Parmhed