Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Moderater stoppade partipengar i egen ficka

Två medlemmar i Moderaterna i Gävle har uteslutits ur partiet efter att de ertappats med att ta 120 000 kronor ur partiets kassor.

– När vi kollade igenom räkenskaperna hittade vi saker som inte var okej. Det vi vet är att de har gjort uttag för att betala sina egna hyror, berättar Mårten Strömberg, partiombudsman.

De två moderaterna har haft tunga poster för moderpartiet och i ungdomsförbundet, MUF. Mårten Strömberg är revisor för både ungdomsförbundets distrikt och förening i Gävle. Han slog larm om situationen när det var dags att kolla igenom distriktets och föreningens ekonomi för det gångna året. När Mårten Strömberg konfronterade de två medlemmarna medgav de att de hade stoppat pengarna i sina egna fickor.

De två tidigare partimedlemmarna är inte polisanmälda och pengarna har nu betalats tillbaka. Varken Mårten Strömberg eller ungdomsförbundet centralt vill berätta vilka de två moderaterna är.

– Med hänsyn till de här personernas livssituation väljer vi att inte berätta vilka de är, säger Mårten Strömberg.

Men de får inte längre vara kvar i partiet.

– De personer det rör har nu fått lämna sina uppdrag för partiet och ungdomsförbundet, säger MUF:s generalsekreterare Gustav Schyllert.

I slutet av månaden hålls ett nytt årsmöte för distriktet och föreningen där en ny styrelse ska väljas.

GD har sökt de två uteslutna moderaterna för en kommentar.