Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Moderaterna: Det behövs ett nytt styre även i Hofors!

Vi tycker att det är olyckligt att vi inte har en enad allians i Hofors som vi har på riksplanet. Det vore bättre för de boende i Hofors med ett nytt kommunstyre, skriver Moderaternas Alf Persson och Lars Beckman.

Annons

Den 12 december klubbades budgeten för 2018 på Kommunfullmäktige i Hofors. Vi är djupt bekymrade för ekonomin i Hofors kommun. En majoritet tillsammans med SD och två politiska vildar i spetsen nämnde inte med ett ord dom ospecificerade besparingarna på mer än 30 miljoner som budgeten i Hofors kommun är underfinansierad med enligt Moderaternas i Hofors uppfattning inför 2018.

30 miljoner i besparingar i nämnderna SOC och BUN är fem procent av den totala budgeten i Hofors kommun och här bör invånarna få reda på vad det innebär för nämndernas verksamhet.

Ska 60 personer sägas upp eller ska det stängas skolor och vårdavdelningar? Hur ska besparingarna gå till? Avser man att lägga ut verksamhet på entreprenad vilket brukar leda till såväl lägre kostnader som högre kvalitet eller tänker man blunda och köra 2018?

Vi tycker att det är olyckligt att vi inte har en enad allians i Hofors som vi har på riksplanet. Det vore bättre för de boende i Hofors med ett nytt kommunstyre. Ett 30 miljoners besparingsprogram försvaras med att Växthus och Haga projektet är lösningen för framtiden. Det är sannolikt naiva drömmar som inte kommer att realiseras i verkligheten.

De stora lagstadgade åtaganden som Hofors kommun har är vård skola och omsorg. Det är verksamheter som vi moderater prioriterar. Vi vet också att lösningen på Hofors kommuns problem är att fler kommer i jobb och att vi får fler att flytta till Hofors och Gävleborg.

Det är bara genom att vi får fler skattebetalare skapade i Hofors och vårt län som man långsiktigt kan skapa en bättre kommun och region att bo i.

Moderaterna både vill och kräver att konsekvenserna av besparingarna i Hofors redovisas öppet och ärligt – även ett valår. Vi tror att Hoforsborna uppskattar ett vuxet samtal om kommunens stora problem. Att dölja verkligheten är inte rätt väg framåt.

Kommunen har tuffa utmaningar i framtiden och här behövs en ansvarsfull och konsekvent politik som utvecklar kommunen och skapar ordning och reda i verksamheten och i ekonomin.

Vi moderater kommer att arbeta hårt för att få till en förändring i politiken på alla tre politiska nivåer efter valet – riksdag region och kommun efter nästa val. Vi kommer att föra en politik där grunden är ordning och reda i ekonomin och vi samarbetar också med varandra på alla politiska nivåer oavsett om det gäller rätten att välja välfärd med en mångfald av olika utövare, eller om det gäller rovdjurspolitik eller infrastruktur.

Det är nu bara sex månader fram till valet och vi moderater kommer att göra en öppen och ärlig valrörelse där alla politiska frågor kommer att lyftas fram av oss. Vi söker väljarnas mandat för en ny alliansregering i Sverige, liksom ett alliansstyre i Region Gävleborg och i Hofors kommun. Det är vårt besked till väljarna.

En röst på Moderaterna är en röst på ett nytt styre!

Alf Persson, M

ledamot Hofors kommunfullmäktige, kandidat regionfullmäktige

Lars Beckman, M

riksdagsledamot Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel