Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Moderaterna utnyttjar kommunala chefer

I sommar ska Moderaternas riksdagsledamot Lars Beckman åka på turné. I ett brev till näringslivscheferna i Gävleborgskommunerna ber han om tips som bidrar till att beskriva hur de rödgröna oppositionspartiernas skattechock kommer att drabba både företagare och privatpersoner.

Utöver dessa önskemål om underlag för inspel, vill han att tjänstemännen förmedlar kontakter mellan företagare och moderata företrädare och medverkar på möten. Under förra valrörelsen köpte Moderaterna in arbetskraft i sitt kampanjarbete under valrörelsen. Nu tar man tydligen steget vidare och vill involvera kommunalt anställda tjänstemän i sina kampanjer. Detta är verkligen ett nytt grepp!

Socialdemokraterna i Gävleborg för mer än gärna en debatt med Moderaterna om näringslivsfrågor och regional utveckling i synnerhet som Moderaternas brist på egna förslag är anmärkningsvärd. Vi ser mycket fram emot att möta Moderaterna i valrörelsen 2014.

Men vi ställer oss minst sagt undrande inför strategin att kommunala chefstjänstemän på detta vis ska försöka förmås att valarbeta för Moderaterna.

Yoomi Renström

Ordförande för Social demokraterna i Gävleborg

Raimo Pärssinen

Åsa Lindestam

Per Svedberg

Elin Lundgren

Gävleborgs S-riksdagsledamöter

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel